miltų kietai tešlai,
3 tryniai,
2 šaukštai lydyto sviesto,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai grietinės,
1 arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (cinamono, gvazdikėlių, imbiero, muškato riešuto, kvepiančiųjų maltų pipirų, tarkuotų citrinos, apelsino žievelių),
0,5 arbatinio šaukštelių sodos.
Glajus:
1 kiaušinio baltymas,
1 stiklinė miltinio cukraus,
citrinos rūgšties arba citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Pirmiausia pagaminamas deginto cukraus skystimas. Tam ant sausos keptuvės cukrus kaitinamas, kol patamsėja, po to įpilama 0,5 stiklinės vandens ir mediniu šaukštu pamaišant šildoma, kol išsileidžia susikaramelizavęs cukrus.
Į deginto cukraus skystimą sudedamas medus, prieskoniai, sviestas ir užvirinama. Į dar šiltą mišinį sudedama soda. Tryniai su cukrumi ištrinami iki baltumo, į juos supilama grietinė ir atvėsintas medus, paskiausiai įsijojami miltai.
Viskas labai gerai išminkoma. Tešla atšaldoma, iškočiojama ir padaromi įvairių formų meduolėliai. Meduolėliai sudedami į riebalais išteptą ir miltais išbarstytą skardą. Kepami vidutinio karštumo orkaitėje. Atvėsę meduolėliai puošiami įvairiaspalviu glajumi, riešutais.
Glajaus gaminimas. Kiaušinio baltymas išsukamas su sijotu miltiniu cukrumi. Glajus būna skanesnis ir baltesnis, kai sukant įdedama citrinos rūgšties arba citrinos sulčių. Glajus dažomas aronijos, vyšnių sultimis, kakava, kulinariniais dažais.