0,8 kg kiaulienos,
2 šaukštai sviesto,
2 svogūnai,
česnako skiltelė,
1 stiklinė vandens arba sultinio,
žarnų,
pipirų,
druskos.
Kmynų padažui:
30 g kmynų,
1 stiklinė sultinio,
20 g sviesto,
20 g miltų,
1 stiklinė grietinės,
pipirų,
muškato riešuto,
cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsa sumalama mėsmale ir pridedama pipirų, smulkiai pjaustyto svogūno bei česnako ir sultinio arba vandens. Jei mėsa atrodo per kieta, gerai išminkoma ir paliekama keletui valandų pastovėti, kad įsisūrytų ir vienodai pasiskleistų prieskoniai.
Sukišus nekietai žarnas, dešrelės persukamos porcijomis ir išverdamos truputį pasūdytame vandenyje. Kad verdant nesutrūkinėtų, žarnos keletoje vietų subadomos. Išvirusios dešrelės apkepinamos svieste ir patiekiamos pusdubenyje su bulvių koše ir kmynų padažu.
Kmynų padažas.Kmynai užplikomi verdančiu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir perkošiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami kmynų nuoviru, grietine. Sudedami prieskoniai ir dar viskas pakaitinama, tačiau nebeužvirinama. Padažas į stalą patiekiamas padažinėje.