1 žąsis arba antis,
1-1,5 kg raugintų kopūstų,
1 svogūno galvutė,
3 kartieji ir 3 kvepiantieji pipirai,
druskos,
truputis obuolių sulčių arba rūgštus obuolys.
GAMINIMAS:
Žąsiai įdaryti paruošiami rauginti kopūstai. Per rūgštūs kopūstai perplaunami ir patroškinami vandenyje, įdėjus riebaluose kepintų svogūnų, pipirų, druskos. Troškinama ant nestiprios ugnies, pamaišant, kol kopūstai pusiau suminkštėja.
Kopūstais įdaroma žąsis (antis), kuri kepama taip pat kaip su obuoliais. Kepta žąsis į stalą patiekiama tik karšta. Supjausčius gabalėliais, sudedama į pašildytą gilesnį pusdubenį (geriausiai tinka ovalios formos lėkštės). Mėsa dedama į pusdubenio vidų, o aplink ją-troškinti kopūstai.
Jie aplaistomi padažu, kuriuo buvo laistoma kepama žąsis. Patiekiama su bulvėmis ar bulvių koše. Žąsį galima įdaryti ir šviežiais kopūstais. Jie supjaustomi kubeliais, nuplikomi verdančiu vandeniu ir patroškinami, kaip ir rauginti kopūstai. Parūgštinami obuolių sultimis arba įpjausčius rūgštaus obuolio skiltelių.