2 griežinėliai šviežios lašišos arba lašišinio upėtakio,
3 šaukštai sviesto arba margarino,
šaukštas konservuotų kaparių,
pagal skonį druskos,
šviežių maltų juodųjų pipirų,
paprika,
rukolos salotų,
ryšulėlis petražolių,
citrina.
GAMINIMAS:
Nuplautus ir nusausintus lašišos griežinėlius įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto arba margarino. Kai riebalai nustos putoti, sudėkite žuvį ir apkepinkite po 5 min. iš abiejų pusių.
Lašišos griežinėlius sudėkite į pašildytą dubenį ir uždenkite folija, kad neatvėstų. Išvalytoje keptuvėje ištirpinkite likusius riebalus ir pakepinkite juose kaparius bei smulkiai kapotas petražoles.
Didelėje lėkštėje išdėliokite salotas ir šiaudeliais pjaustytą papriką, uždėkite lašišos griežinėlį, apšlakstykite žuvį petražolių ir kaparių padažu, papuoškite citrinos griežinėliu ir šviežių petražolių šakelėmis.