Viščiukų kepenėlių paštetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Viščiukų kepenėlių paštetas


INGREDIENTAI:

200 g viščiukų kepenėlių,
po pusę šaukšto konjako arba brendžio ir portveino,
nedidelis svogūnas,
30 g sviesto,
šviežių čiobrelių,
pagal skonį druskos.


GAMINIMAS:

Kepenėles nuplaukite ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite su šaukštu sviesto, sudėkite kepenėles ir kepkite po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Kepenėllės turi būti iškepusios, tačiau neperkepusios-viduje rausvos. Tada ir paštetas bus rausvos spalvos.

Nedideliame puodelyje ištirpinkite šaukštą sviesto, supilkite konjaką ir portveiną, suberkite smulkintus čiobrelius. Atvėsintas kepenėles sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės, supilkite atvėsusį alkoholio mišinį ir dar kartą pertrinkite. Paruoštą paštetą sudėkite į nedidelius indelius, ant viršaus užpilkite lydyto sviesto.

Taip "užkonservuotas" paštetas šaldytuve gali stovėti apie savaitę. Patiekite paštetą su skrudintos duonos riekelėmis, šviežių salotų lapais, vynuoginiais pomidorais, marinuotais agurkėliais arba kapariais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668