Vaisių tortas "Slyvelė" (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vaisių tortas "Slyvelė" (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

B i s k v i t u i:
10 kiaušinių,
10 šaukštų cukraus,
10 šaukštų miltų,
truputis vanilino.

K r e m u i:
0,5 l pieno,
4 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus,
0,5 kg sviesto,
0,5 kg džiovintų slyvų,
200 g riešutų,
apelsinų žievelių,
vanilino.


GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi iki purumo (geriau imkite miltinį cukrų), sudėkite miltus bei išplaktus baltymus ir maišykite, įberiant vanilino. Tešlą supilkite į riebalais pateptą skardą ir iškepkite. Biskvitą atšaldykite, išpjaukite apvalios ar keturkampės formos lakštus.

Išvirkite kremą. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Užvirinkite pieną, juo užplikykite išsuktus trynius ir maišant pakaitinkite (tik neužvirinkite). Masę atšaldykite ir sukant po truputį sudėkite išsuktą sviestą. Kai masė pasidarys puri, įberkite vanilino.

Supjaustytus biskvito lakštus aptepkite kremu, pabarstykite išmirkytomis ir supjaustytomis slyvomis, kapotais riešutais bei cukruje išvirtomis apelsinų žievelėmis (cukrinukais). Lakštus dėkite vieną ant kito, truputį paslėkite. Torto viršų aptepkite likusiu kremu, papuoškite slyvomis, riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668