Tortas "Kanklės" (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Kanklės" (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

20 kiaušinių,
600 g cukraus,
200 g miltų,
pakelis vanilinio cukraus,
1 l rūgščios uogienės (bruknių, spanguolių).

K r e m u i:
0,5 kg sviesto,
0,5 kg miltinio cukraus,
2 tryniai,
apelsino žievelės,
1-2 šaukštai kakavos miltelių.


GAMINIMAS:

Trynius ištrinkite su cukrumi. Atšaldytus baltymus išplakite iki putų, maišant suberkite miltus ir sudėkite į trynius. Suberkite vanilinį cukrų, atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestiniu popieriumi išklotą ir riebalais pateptą skardą ir kepkite 30-40 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Biskvitą ataušinus, išpjaukite kanklių formą (45 cm ilgio, 21 cm pločio), perpjaukite horizontaliai pusiau, pertepkite uogiene, suvožkite, viršų aptepkite šviesiu kremu ir papuoškite kakavos kremu.

K r e m o g a m i n i m a s. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, dėkite trynius, nutarkuotos apelsino žievelės ir dar pasukite. Kakavos kremui paruoškite į išsuktą kremą reikia pridėti kakavos (šaukštą išsukto kremo ir 1-2 šaukštus kakavos miltelių pavirinkite, ataušinkite ir sukant dalimis sudėkite į šviesų kremą.Šį tortą galima kepti iš dviejų rūšių biskvito: aguoninio ir paprasto, duoninio ir paprasto ir kt.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668