20 kiaušinių,
600 g cukraus,
200 g miltų,
pakelis vanilinio cukraus,
1 l rūgščios uogienės (bruknių, spanguolių).
K r e m u i:
0,5 kg sviesto,
0,5 kg miltinio cukraus,
2 tryniai,
apelsino žievelės,
1-2 šaukštai kakavos miltelių.
GAMINIMAS:
Trynius ištrinkite su cukrumi. Atšaldytus baltymus išplakite iki putų, maišant suberkite miltus ir sudėkite į trynius. Suberkite vanilinį cukrų, atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestiniu popieriumi išklotą ir riebalais pateptą skardą ir kepkite 30-40 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Biskvitą ataušinus, išpjaukite kanklių formą (45 cm ilgio, 21 cm pločio), perpjaukite horizontaliai pusiau, pertepkite uogiene, suvožkite, viršų aptepkite šviesiu kremu ir papuoškite kakavos kremu.
K r e m o g a m i n i m a s. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, dėkite trynius, nutarkuotos apelsino žievelės ir dar pasukite. Kakavos kremui paruoškite į išsuktą kremą reikia pridėti kakavos (šaukštą išsukto kremo ir 1-2 šaukštus kakavos miltelių pavirinkite, ataušinkite ir sukant dalimis sudėkite į šviesų kremą.Šį tortą galima kepti iš dviejų rūšių biskvito: aguoninio ir paprasto, duoninio ir paprasto ir kt.