Žemaitiškas tortas "Širdelė" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiškas tortas "Širdelė"


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
8 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
8 šaukštai miltų,
stiklinė maltos juodos duonos,
2 šaukštai grietinės,
vanilino.

K r e m u i:
4 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
2 stiklinės sviesto,
pieno.

P e r t e p i m u i bei p a p u o š i m u i:
cukatų,
0,5 kg riešutų stiklinė džiovintų obuolių,
0,5 kg uogų drebučių,
200 g džiovintų slyvų.


GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sudėkite grietinę, miltus, truputį vanilino, išplaktus baltymus ir užmaišykite tešlą. Iš pusės tešlos iškepkite vaflinėje keptuvėje širdeles, o į likusią tešlą suberkite maltą duoną ir taip pat iškepkite širdeles.

Kremui trynius išsukite su cukrumi. Pieną užvirinkite ir į jį supilkite išsuktus trynius, dar pakaitinkite, tik neužvirinkite. Sviestą išsukite iki purios masės ir į jį po truputį pilkite ataušusios kiaušinių masės. Po to viską sukite, kol pasidarys vientisas kremas.

T o r t o f o m a v i m a s. Dėkite vieną sluoksnį tamsių vaflių, kitą- šviesių arba kiekviename sluoksnyje po 2 šviesius ir 2 tamsius vaflius. Vieną sluoksnį pertepkite raudonųjų serbentų arba spanguolių drebučiais, kitą- išvirtu kremu ir t. t.

Užberkite kapotų riešutų ir smulkiai supjaustytų džiovintų obuolių. Tortą papuoškite kremu, riešutais, slyvomis, cukatomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668