1 l pieno,
pusė stiklinės grietinės,
stiklinė rūgusio pieno,
2 kiaušiniai,
1-2 šaukštai cukraus,
pusė stiklinės razinų.
K r e m u i:
pusė stiklinės grietinėlės,
šaukštas miltinio cukraus,
vanilino.
GAMINIMAS:
Kiaušinius, cukrų, grietinę, rūgusį pieną gerai išplakite, supilkite į pieną ir ant silpnos ugnies užvirkite. Viską išpilkite į kiaurinį arba sūrmaišį, kad nuvarvėtų išrūgos.
Po to į varškę pridėkite razinų, iš minkykite, dėkite į lėkštę, padarykite norimos formos sūrelį ir užpilkite grietinėle, išplakta su miltiniu cukrumi bei vanilinu. Prie sūrelio tinka paduoti ragaišį, paprastas bandeles, riestainius.