Žemaitiški pyragėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiški pyragėliai


INGREDIENTAI:

400-450 g miltų,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
100 g sviesto,
1,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai grietinės,
25 g mielių,
šaukštas kmynų,
druskos.


GAMINIMAS:

Į pieną dėkite miltus, 2 kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, grietinę, cukrų, iškildytas mieles ir, užminkius tešlą, pastatykite šiltai, kad pakiltų. Iškilusią tešlą dėkite ant lentelės, iškočiokite plonu sluoksniu ir stikline išspauskite skridinėlius.

Juos patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite kmynais ir suklijuokite po 3-4. Leiskite truputį pakilti. Pyragėlių viršų patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite kmynais ir kepkite apie 30-45 min. orkaitėje. Duodami prie alaus, baltos kavos, arbatos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668