400-450 g miltų,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
100 g sviesto,
1,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai grietinės,
25 g mielių,
šaukštas kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Į pieną dėkite miltus, 2 kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, grietinę, cukrų, iškildytas mieles ir, užminkius tešlą, pastatykite šiltai, kad pakiltų. Iškilusią tešlą dėkite ant lentelės, iškočiokite plonu sluoksniu ir stikline išspauskite skridinėlius.
Juos patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite kmynais ir suklijuokite po 3-4. Leiskite truputį pakilti. Pyragėlių viršų patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite kmynais ir kepkite apie 30-45 min. orkaitėje. Duodami prie alaus, baltos kavos, arbatos.