Burokėlių saldainiai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Burokėlių saldainiai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg burokėlių,
1 kg cukraus,
truputis vanilino,
arbatinis šaukštelis cinamono.


GAMINIMAS:

Burokėlius nulupkite, smulkiai sutarkuokite ir išspauskite pro marlę sultis. Į gautas sultis suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies maišant, kad neprisviltų. Kai masė pradės tirštėti, sudėkite prieskonius, dar kiek pavirinkite.

Ant sviestu ištepto pergamentinio popieriaus ar celofano masę dėkite šaukštu įvairios formos gabalėliais taip, kad nesuliptų. Kai saldainiai sustingsta, būna gražios spalvos, savotiško skonio.

Įgudusios žemaitės "išlieja" labai įdomias formas: žvaigždutes, gaidelius, suktukus, įvairius varveklius, zuikučius ir kt. Saldainius reikia laikyti sausoje vietoje. Jei norima, kad jie būtų rūgštoki, baigiant virti, galima įdėti truputį citrinos rūgšties.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668