Žemaitiškai paruošta spanguolių uogienė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiškai paruošta spanguolių uogienė


INGREDIENTAI:

2 l spanguolių,
1,5 kg cukraus,
1 l paruoštų obuolių,
truputis vanilino.


GAMINIMAS:

Spanguoles gerai nuplaukite virintu vandeniu, perrinkite, apdžiovinkite ir sumalkite mėsai malti mašinėle. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į spanguoles suberkite cukrų, supjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite.

Retkarčiais pamaišant, laikykite keletą dienų, kad obuoliukai prisigertų spanguolių sulčių ir uogienė įgautų gražų blizgesį. Pridėkite vanilino ir uogienę supilkite į iškaitintus karštus molinius ar stiklinius indus. Uogienę įstatykite dviem valanoms į šiltą orkaitę, kad apdžiūtų. Po to indus užriškite arba sandariai uždarykite, ir uogienę laikykite vėsioje vietoje. Uogienė paduodama prie blynų, paukštienos (kalakutienos, vištienos).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668