1 l aguonų,
1,5 stiklinės grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
truputis vanilino,
0,5 l miltų,
1 kiaušinis,
šaukštas miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu. Leiskite pastovėti. Paskui skystimą nupilkite, o aguonas sugrūskite grūstuve arba 2-3 kartus permalkite mėsai malti mašinėle pro tankų sietelį, kol jos pabals. Aguonų masę sudėkite į molinį dubenį, pilkite stiklinę grietinėlės, įberkite cukrų, vanilino ir viską gerai išsukite.
Iš miltų, vandens, kiaušinio bei druskos užminkykite tešlą kaip makaronams ir iškočiokite plonus lakštus. Juos supjaustykite nedideliais keturkampiais ir išvirkite. Nuvarvinkite kiaurinyje, keturkampius sumaišykite su paruoštomis aguonomis. Patiekalo viršų apdėkite grietinėle, išplakta su miltiniu cukrumi.