Šventvalgis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventvalgis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l aguonų,
1,5 stiklinės grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
truputis vanilino,
0,5 l miltų,
1 kiaušinis,
šaukštas miltinio cukraus.


GAMINIMAS:

Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu. Leiskite pastovėti. Paskui skystimą nupilkite, o aguonas sugrūskite grūstuve arba 2-3 kartus permalkite mėsai malti mašinėle pro tankų sietelį, kol jos pabals. Aguonų masę sudėkite į molinį dubenį, pilkite stiklinę grietinėlės, įberkite cukrų, vanilino ir viską gerai išsukite.

Iš miltų, vandens, kiaušinio bei druskos užminkykite tešlą kaip makaronams ir iškočiokite plonus lakštus. Juos supjaustykite nedideliais keturkampiais ir išvirkite. Nuvarvinkite kiaurinyje, keturkampius sumaišykite su paruoštomis aguonomis. Patiekalo viršų apdėkite grietinėle, išplakta su miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668