400 g neskaldytų žirnių,
2-3 šaukštai miltų,
stiklinė pieno,
2-3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
2 didokos bulvės,
svogūnas,
100 g rūkytos šoninės,
šaukštas sviesto,
žiupsnelis druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnius mirkykite vandenyje 2-3 valandas ir nusunkite. Vėl užpilkite tiek, kad žirnius apsemtų, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Svogūną susmulkinkite ir kartu su šoninės kubeliais apkepinkite. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir maišant kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
Svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite druskos, pipirų ir maišant kaitinkite, kol sutirštės. Išvirtus žirnius nusunkite, sumaišykite su svogūnais ir šonine, supilkite paruoštą padažą ir dar kartą gerai išmaišykite. Žirnių masę sudėkite į riebalais pateptas kepimo formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.