Žirnių apkepėlė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnių apkepėlė


INGREDIENTAI:

400 g neskaldytų žirnių,
2-3 šaukštai miltų,
stiklinė pieno,
2-3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
2 didokos bulvės,
svogūnas,
100 g rūkytos šoninės,
šaukštas sviesto,
žiupsnelis druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Žirnius mirkykite vandenyje 2-3 valandas ir nusunkite. Vėl užpilkite tiek, kad žirnius apsemtų, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Svogūną susmulkinkite ir kartu su šoninės kubeliais apkepinkite. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir maišant kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

Svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite druskos, pipirų ir maišant kaitinkite, kol sutirštės. Išvirtus žirnius nusunkite, sumaišykite su svogūnais ir šonine, supilkite paruoštą padažą ir dar kartą gerai išmaišykite. Žirnių masę sudėkite į riebalais pateptas kepimo formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668