Burokėlių kisielius (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Burokėlių kisielius (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 vidutinio dydžio burokėlis arba stiklinė burokėlių sulčių,
1 l vandens,
pusė stiklinės cukraus,
2 šaukštai krakmolo,
truputis vanilino,
1 citrina (galima imti acto ar citrinos rūgšties).


GAMINIMAS:

Vandenį užvirinkite, supilkite burokėlių sultis, praskiestą krakmolą, įberkite vanilino, cukrų ir užvirinkite. Išvirtą kisielių išpilstykite į stiklines, įdėkite po citrinos griežinėlį ir truputį palaikykite, kad rūgštis pereitų į kisielių.

Jeigu norite, kad kisielius būtų rūgštesnis, verdant galima įpilti citrinos rūgšties ar truputį acto, ar įspausti vienos citrinos sulčių. Burokėlių kisielius yra gražios ryškios spalvos, savito skonio.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668