0,5 l pieno,
200 g sviesto,
nepilna stiklinė manų kruopų,
šaukštas miltų,
1 kiaušinis,
2 šaukštai cukraus,
truputis vanilino,
50 g miltinio cukraus,
stiklinė bruknių košės.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite, įdėkite 100 g sviesto, palengva maišant berkite kruopas, pavirinkite, kol sutirštės. Baigiant virti, įberkite cukrų, vanilino. Košę iškrėskite ant sudrėkintos lentelės, pavoliokite, įmuškite kiaušinį, išminkykite ir dar kartą gerai pavoliokite.
Tada tešlą išplokite dviejų pirštų storio sluoksniu, supjaustykite pusės delno dydžio keturkampiais gabalėliais, apvoliokite miltais ir kepkite įkaitintame svieste. Skanukus sudėkite į lėkštę, uždėkite bruknių košės, pabarstykite miltiniu cukrumi. Vietoj bruknių galima dėti svieste apkepintus obuolius.