300 g kalakutienos krūtinėlės.
P a d a ž u i:
10 g miltų,
10 g sviesto,
200 ml pieno,
1 valg šaukšt. garstyčios su grūdeliais,
grūsti juodieji pipirai.
S a l o t o m s:
1 avokadas,
1 pomidoras,
keletas "Iceberg" salotų lapų.
U ž p i l u i:
balzamiko actas,
alyvuogių aliejus,
cukrus,
druska,
bazilikas,
petražolės.
GAMINIMAS:
Kepsniukus šiek tiek pabarstykite mėgiamais prieskoniais arba druskyte ir natūraliomis džiovintomis žolelėmis (krapais, petražolėmis ir gelsve). Kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje apie 10-15 min., kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.
Sviestą ištirpinkite puode, suberkite miltus. Nukėlus nuo ugnies supilkite pieną ir maišykite, kol neliks gumuliukų. Be perstojo maišant užvirinkite, pagardinkite garstyčiomis ir pipirais. Šiek tiek pavirkite.
Kepsnius patiekite su garstyčių padažu ir salotomis. Salotas suplėšykite, supjaustykite nuluptą avokadą ir pomidorą skiltelėmis. Užpilkite padažu pagamintu iš balzamiko acto, alyvuogių aliejaus, cukraus ir druskos. Visko dėkite pagal skonį. Pabarstykite žalumynais.