Viščiukas, keptas prancūziškai receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Viščiukas, keptas prancūziškai


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 viščiuko,
2 puokščių "bouquet garni",
50 g sviesto,
40 česnako skiltelių,
100 ml sauso baltojo vyno,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų įvairių šviežių pasmulkintų prieskoninių žolelių arba 2 šaukštų džiovintų Provanso žolelių mišinio,
druskos,
pipirų pagal skonį.

GAMINIMAS:

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 180 laipsnių. Visą viščiuko paviršių ištepkite minkštu sviestu, druska ir pipirais. Vieną puokštę "bouquet garni" įdėkite į viščiuko vidų. Dėkite viščiuką į skardą, berkite nenuluptas česnako skilteles ir įdėkite likusią puokštelę "bouquet garni".

Kepkite 1,5 valandos. Kartas nuo karto apliekite viščiuką išsiskyrusiomis sultimis ir riebalais. Iškepusį viščiuką su puse česnako skiltelių išimkite iš skardos ir susukite į foliją-padėkite kur nors šiltai.

Skardą su likusiu turiniu dėkite ant ugnies, įpilkite apie 100 ml vandens ir vyno. Maišydami kaitinkite 5 minutes, sutrinkite česnako skilteles. Perkoškite padažą, įpilkite aliejaus ir suberkite prieskonines žoleles. Viščiuką supjaustykite ir patiekite su padažu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668