1,5 l saldžios slyvų tyrės,
1 stiklinė raudonojo vyno,
2 stiklinės gliaudytų lazdynų riešutų,
7 šaukštai želatinos,
1,5 šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių.
P a p u o š i m u i:
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
20 lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Į slyvų tyrę supilkite vyną, suberkite susmulkintus riešutus ir prieskonius. Nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Paruoštą masę supilkite į aliejumi pateptą formą (pvz., keksams kepti) ir 1 val. laikykite šaldytuve.
Papuošimui išplakite grietinėlę su cukrumi ir jos bokšteliais papuoškite tortą. Ant kiekvieno bokštelio uždėkite po riešutą.