T e š l a i:
8 kiaušiniai,
2 stiklinės cukraus,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
K r e m u i:
850 g grietinėlės,
0,5 l slyvų džemo,
20 g želatinos,
1 stiklinė cukraus,
100 g lazdynų riešutų.
P a p u o š i m u i:
2 slyvos,
melisos lapelių,
citrinos žievelės,
0,5 stiklinės 100 g plaktos saldžios grietinėlės,
biskvitui sulaistyti sulčių ar parūgštinto ir pasaldinto vandens.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų iškepkite biskvitą. Išplakite grietinėlę. Slyvų džemą gerai išmaišykite su cukrumi ir įmaišykite į grietinėlę, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.
Ant į kepimo formą įdėto ir sulaistyto biskvito užpilkite kremą, palaikykite šaldytuve 2-3 val., kad sustingtų, supjaustykite, papuoškite supjaustytomis slyvomis, plakta grietinėle, citrinos žievele ir melisos lapeliais.