T e š l a i:
200 g sviesto,
1 kiaušinis,
0,5 stiklinės cukraus,
250 g miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r o:
400 g varškės,
1 indelis kondensuoto pieno,
2-3 kiaušiniai,
1 citrina,
1 kg slyvų,
truputis kokoso drožlių.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. ją laikykite šaltai. Tada iškočiokite 5-7 mm storio lakštą ir įklokite jį į sviestu pateptą kepimo formą. Įdarui varškę ir citriną sumalkite mėsmale. Į šią masę įmaišykite kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius.
Viską sukrėskite į kepimo formą ant tešlos. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dar kartą perpjaukite per pusę. Slyvų ketvirčius įspauskite į varškę. Pyragą kepkite 200-220 laipsnių karščių temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą apibarstykite kokosų drožlėmis.