stiklinė medaus,
stiklinė cukraus,
šaukštas džiovintų rožių žiedų,
šaukštas žalių rūtų,
šaukštas žalių mėtų,
truputis cinamono,
muškato riešuto,
gvazdikėlių,
imbiero,
2 l degtinės.
GAMINIMAS:
Rožių žiedus, rūtas, mėtas, cinamoną, muškato riešutą, gvazdikėlius, imbierą užpilkite stikline vandens ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 min. Po to šį nuovirą , medų ir cukrų supilkite į degtinę, pastatykite ant karštos viryklos (ne tiesiog ant ugnies), indą gerai uždenkite ir stipriai pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Kai gėrimas atšals, supilkite į didelį butelį ar šiaip kokį indą ir pastatykite, kad nuskaidrėtų. Praėjus kelioms dienoms, gėrimą atsargiai pro žarnelę supilstykite į butelius, užkimškite ir laikykite šaltoje patalpoje, kol susifermetuos. Kuo ilgiau stovi, tuo "Žiogo rauda" gardesnė.