antis,
200 g makaronų,
200 g slyvų,
2 morkos,
2 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Išdarinėkite antį, gerai įtrinkite druska, maltais pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu. Makaronus išvirkite ir nuvarvinkite. Išmirkytų slyvų išimkite kauliukus, sumaišykite su makaronais, gabaliukais supjaustytomis morkomis, užpilkite ištirpintu sviestu ir viską atsargiai išmaišykite.
Šiuo paruoštu įdaru prikimškite antį ir užsiūkite. Kepkite skardoje, įpylus truputį vandens, pridėjus prieskonių. Dažnai palaistykite susidariusiomis sultimis. Duodant į stalą, antį aplinkui apdėkite išmirkytomis, be kauliukų slyvomis, užpilkite padažu, kuriame ji kepė. Įdarytą makaronais antį galima ir troškinti.