Žemaitiškas avienos kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiškas avienos kepsnys


INGREDIENTAI:

800 g avienos (nugarinės, šlaunies),
prieskonių,
prieskoninių daržovių (morkų, svogūnų, česnako, petražolių ir kt.),
20 g riebalų,
druskos.


GAMINIMAS:

Mėsa keletą valandų pamirkoma išrūgose ar rūgusiame piene (galima marinuoti ir parūgštintame vandenyje — marinate). Ma-
rinuota mėsa nusausinama, įvyniojama į drobę, iš visų pusių pamušama, prismaigstoma česnako skiltelių ir paviršius dar įtrinamas sugrustu su druska česnaku.
Paruošta mėsa dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, apibarstoma stambiai supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis ir kepama krosnyje ar orkaitėje dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis.
Kepsnys patiekiamas supjaustytas griežinėliais, su virtomis pupomis ar pupelėmis, virtomis bulvėmis, marinuotais svogūnais ir raugintais agurkais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668