Šmotmėsis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šmotmėsis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg kiaulienos,
100 g lašinių,
šaukštas miltų,
3 svogūnai,
3 morkos,
stiklinė grietinės,
šaukštas sviesto,
5 bulvės,
pusė stiklinės pieno,
petražolių,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.


GAMINIMAS:

Mėsą supjaustykite keturkampiais gabalėliais ir pamirkykite išrūgose 1 val. (Jei nėra išrūgų, galima imti parūgštinto vandens.) Mėsos gabaliukus išimkite, nusausinkite ir apkepinkite svieste iki rusvos spalvos. Po to į puodą dėkite eilę smulkiai supjaustytų lašinių, eilę supjaustytų morkų, bulvių, mėsos gabaliukų, prieskonių.

Viską užpilkite pieno padažu (svieste pakepinkite svogūnus, berkite miltus, pilkite pieną) ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės mėsa. Baigiant troškinti, užpilkite grietinės ir pasūdykite. Valgykite su duona, žirnių arba pupų koše.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668