1 kg kiaulienos,
100 g lašinių,
šaukštas miltų,
3 svogūnai,
3 morkos,
stiklinė grietinės,
šaukštas sviesto,
5 bulvės,
pusė stiklinės pieno,
petražolių,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite keturkampiais gabalėliais ir pamirkykite išrūgose 1 val. (Jei nėra išrūgų, galima imti parūgštinto vandens.) Mėsos gabaliukus išimkite, nusausinkite ir apkepinkite svieste iki rusvos spalvos. Po to į puodą dėkite eilę smulkiai supjaustytų lašinių, eilę supjaustytų morkų, bulvių, mėsos gabaliukų, prieskonių.
Viską užpilkite pieno padažu (svieste pakepinkite svogūnus, berkite miltus, pilkite pieną) ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės mėsa. Baigiant troškinti, užpilkite grietinės ir pasūdykite. Valgykite su duona, žirnių arba pupų koše.