1 kg lyno,
1 l duonos tešlos,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
pipirų,
1 svogūnas,
200 g aliejaus kepimui,
šaukštas kmynų.
GAMINIMAS:
Žuvį išskroskite ir, išėmus kaulus, supjaustykite pailgais 8 cm ilgio ir 3 cm pločio gabaliukais. Apibarstykite druska, pipirais, smulkiai supjaustytais svogūnais. Į iškilusią duonos tešlą pilkite aliejų, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Žuvies gabaliukus pavilgykite duonos tešloje ir iškepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptą žuvį gražiai sudėkite į lėkštę ir apibarstykite kmynais. Tešlą galima paruošti kitaip. Iš duonos kepaliuko išimkite minkštimą, išmirkykite piene arba vandenyje, berkite truputį bet kokių miltų ir sudėkite aukščiau nurodytus produktus.
Keptas duonos tešloje lynas į stalą duodamas karštas su kastiniu, kaip antrasis patiekalas arba šaltas-prie alaus bei girų-kaip užkandinis patiekalas.