Lynas, keptas duonos tešloje (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lynas, keptas duonos tešloje (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg lyno,
1 l duonos tešlos,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
pipirų,
1 svogūnas,
200 g aliejaus kepimui,
šaukštas kmynų.


GAMINIMAS:

Žuvį išskroskite ir, išėmus kaulus, supjaustykite pailgais 8 cm ilgio ir 3 cm pločio gabaliukais. Apibarstykite druska, pipirais, smulkiai supjaustytais svogūnais. Į iškilusią duonos tešlą pilkite aliejų, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

Žuvies gabaliukus pavilgykite duonos tešloje ir iškepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptą žuvį gražiai sudėkite į lėkštę ir apibarstykite kmynais. Tešlą galima paruošti kitaip. Iš duonos kepaliuko išimkite minkštimą, išmirkykite piene arba vandenyje, berkite truputį bet kokių miltų ir sudėkite aukščiau nurodytus produktus.

Keptas duonos tešloje lynas į stalą duodamas karštas su kastiniu, kaip antrasis patiekalas arba šaltas-prie alaus bei girų-kaip užkandinis patiekalas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668