Arbūzo kepsnys (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Arbūzo kepsnys (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg arbūzo,
0,5 kg maltos kiaulienos arba jautienos,
1 kiaušinis,
pipirų,
1 svogūnas,
100 g lašinukų,
druskos,
lauro lapelių,
citrinos rūgšties arba acto,
bandelės,
stiklinė grietinės.


GAMINIMAS:

Arbūzą nulupkite, išskobkite vidų tiek, kad liktų piršto storio sienelės. Vidų ištrinkite druska, pašlakstykite stiproka citrinos rūgštimi ir truputį palaikykite. Į sumaltą mėsą dėkite piene išmirkytos bandelės, pakepintą svieste smulkiai supjaustytą svogūną, pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą įdarą sudėkite į išskobtą arbūzo vidų, pridenkite arbūzo skiltelėmis, perriškite stipriais siūlais, dėkite į riebalais pateptą skardą. Pridėkite lauro lapelių, įpilkite truputį vandens, kepkite apie 1 val. Supjaustytus plokščiais didesniais gabalėliais lašinukus pakepinkite keptuvėje, įpilkite grietinės, pavirinkite, užpilkite ant arbūzo ir truputį dar pakepkite.

Iškeptą kepsnį supjaustykite skersai piršto storio griežinėliais ir paduokite su lupenomis keptomis bulvėmis. Bulves kepkite taip: gerai jas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pabarstykite kmynais ir kepkite riebaluose ant silpnos ugnies. Duokite į stalą neluptas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668