6 salierai,
1 svogūnas,
2 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinio išplaktas baltymas,
6 šaukštai džiuvėsėlių,
2 šaukštai grietinės,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplautus ir išvirtus salierus nulupkite, stambiai sumalkite, dėkite kiaušinių trynius, smulkiai supjaustytą ir pakepintą riebaluose svogūną, grietinę, pipirų, pagal skonį druskos, išplaktą baltymą.
Viską gerai išmaišykite, padarykite nedidelius maltinukus, apvoliokite džiuvėsėliais ir kepkite įkaitintame svieste. (Kai kurios šeimininkės, apvoliojusios maltinukus džiuvėsėliais, dar suvilgo išplaktu baltymu.) Duodant į stalą, maltinukus užpilkite majonezu ir valgykite su juoda duona.