Salierų maltinukai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Salierų maltinukai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

6 salierai,
1 svogūnas,
2 kiaušinių tryniai,
1 kiaušinio išplaktas baltymas,
6 šaukštai džiuvėsėlių,
2 šaukštai grietinės,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuplautus ir išvirtus salierus nulupkite, stambiai sumalkite, dėkite kiaušinių trynius, smulkiai supjaustytą ir pakepintą riebaluose svogūną, grietinę, pipirų, pagal skonį druskos, išplaktą baltymą.

Viską gerai išmaišykite, padarykite nedidelius maltinukus, apvoliokite džiuvėsėliais ir kepkite įkaitintame svieste. (Kai kurios šeimininkės, apvoliojusios maltinukus džiuvėsėliais, dar suvilgo išplaktu baltymu.) Duodant į stalą, maltinukus užpilkite majonezu ir valgykite su juoda duona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668