1 kg bulvių,
0,5 l spirgų,
2 kiaušiniai,
pipirų,
svogūnų,
druskos pagal skonį,
kiaulės žarnų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Tarkę užplikykite karštais spirgais ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, dėkite pipirų, sutarkuotų svogūnų. Kas mėgsta, galite įtarkuoti ir česnako skiltelę. Viską dar kartą išmaišykite, pasūdykite.
Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite druska, išplaukite ir jas prikimškite paruošta bulvių tarke. Žarnų kietai neprikimškite, kad nesutrūkinėtų. Skardą patepkite riebalais ir ją laisvai sudėkite vėdarus. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais viršų patepant riebalais. Iškepti vėdarai turi būti gražios rusvos spalvos. Duodant į stalą, palaistykite riebalais.