Bulviniai vėdarai (žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulviniai vėdarai (žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 kg bulvių,
0,5 l spirgų,
2 kiaušiniai,
pipirų,
svogūnų,
druskos pagal skonį,
kiaulės žarnų.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Tarkę užplikykite karštais spirgais ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, dėkite pipirų, sutarkuotų svogūnų. Kas mėgsta, galite įtarkuoti ir česnako skiltelę. Viską dar kartą išmaišykite, pasūdykite.

Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite druska, išplaukite ir jas prikimškite paruošta bulvių tarke. Žarnų kietai neprikimškite, kad nesutrūkinėtų. Skardą patepkite riebalais ir ją laisvai sudėkite vėdarus. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais viršų patepant riebalais. Iškepti vėdarai turi būti gražios rusvos spalvos. Duodant į stalą, palaistykite riebalais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668