Kiunkė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiunkė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 l žirnių,
3 vidutinio dydžio bulvės,
50 g lašinių,
1 svogūnas,
1 l vandens.


GAMINIMAS:

Žirnius išmirkykite ir virkite, kol suminkštės. Kitame puode virkite supjaustytas bulves. Kai bulvės baigs virti, į jas suberkite žirnius ir dar pavirkite. Po to nusunkite vandenį ir sugrūskite. Supjaustytus lašinius, kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu paspirginkite ir užpilkite ant paruoštos košės.

Kiunkę žemaičiai valgo su raugintais kopūstais, o vasarą ir su rūgusiu pienu. Ji verdama pūsryčiams.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668