1 l virtų bulvių,
0,5 l tarkuotų nusunktų žalių bulvių,
1 kiaušinis,
200 g sviesto,
stiklinė grietinės,
druskos,
100 g sūrio su kmynais.
GAMINIMAS:
Virtas bulves sumalkite, pridėkite tarkuotų nusunktų bulvių, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išminkykite. Rankomis iš tešlos iškočiokite piršto storio bei ilgio volelius, truputį suplokite ir kepkite riebalais išteptoje skardoje 20-35 min., kol gražiai apkeps.
Išėmus iš skardos, kukulius sudėkite į pusdubenį ar lėkštę, užpilkite pavirintu sviestu su grietine, pabarstykite smulkiai ar stambiai sutarkuotu padžiūvusiu sūriu su kmynais. Patiekalas valgomas karštas. Vietoj sviesto bei grietinės padažo galima paduoti kastinį su kmynais, su pipirais, su česnakais arba spirgintų lašinukų.