Pajūrio kukuliai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pajūrio kukuliai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l virtų bulvių,
0,5 l tarkuotų nusunktų žalių bulvių,
1 kiaušinis,
200 g sviesto,
stiklinė grietinės,
druskos,
100 g sūrio su kmynais.


GAMINIMAS:

Virtas bulves sumalkite, pridėkite tarkuotų nusunktų bulvių, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išminkykite. Rankomis iš tešlos iškočiokite piršto storio bei ilgio volelius, truputį suplokite ir kepkite riebalais išteptoje skardoje 20-35 min., kol gražiai apkeps.

Išėmus iš skardos, kukulius sudėkite į pusdubenį ar lėkštę, užpilkite pavirintu sviestu su grietine, pabarstykite smulkiai ar stambiai sutarkuotu padžiūvusiu sūriu su kmynais. Patiekalas valgomas karštas. Vietoj sviesto bei grietinės padažo galima paduoti kastinį su kmynais, su pipirais, su česnakais arba spirgintų lašinukų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668