1 kg patisonų,
100 g svogūnų,
100 g morkų,
20 g petražolių šaknų,
400 g pomidorų tyrės,
3-4 česnako skiltelės,
1 šaukštas maltų paprikų,
2-3 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių arba krapų,
druskos,
cukraus,
maltų karčiųjų pipirų,
250-300 g aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuplautus jaunus patisonus supjaustykite 3 cm kubeliais ir apkepkite su aliejumi. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais, morkas stambiai sutarkuokite ir atskirai pakepkite su aliejumi. Daržoves sudėkite į puodą, supilkite pomidorų tyrę, suberkite supjaustytus žalumynus, sukapotus česnakus, paprikas.
Įberkite cukraus, pipirų, druskos, gerai išmaišykite ir troškinkite apie 3 min. Tuomet karštą masę sukrėskite į paruoštus stiklainius, o paviršių apipilkite 1 min. pavirintu karštu aliejuni. Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite 90 laipsnių temperatūros vandenyje 1,5 val.