Nedideli patisonai.
S ū r i m u i:
1 l vandens,
50 g druskos.
P r i e s k o n i ų deriniai:
1. Juodųjų serbentų, vyšnių, krienų ir gelsvių lapų.
2. Juodųjų serbentų, vyšnių ir krienų lapų, krapų, česnakų.
3. Krapų, česnakų, krienų šaknų ir lapų.
GAMINIMAS:
4-7 cm skersmens patisonus dėkite į indą sluoksniuodami su pasirinktais prieskoniais.Viršuje turi būti priekonių sluoksnis. Užpilkite sūrimu, paslėkite ir rauginkite 3-4 dienas. Tada patisonus perdėkite į stiklainius sluoksniuodami su šviežiais prieskoniais.
Sūrymą pavirinkite 2-3 min. ir karštą užpilkite ant patisonų. Taip kartokite 3 kartus, paskui stiklainius sandariai uždarykite.