Kėpiai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kėpiai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg smulkiai ar rupiai maltų miežinių ar kvietinių miltų,
truputis mielių,
druskos,
vandens,
0,5 l grietinės,
šaukštas kmynų.



GAMINIMAS:

Į miltus įpilkite vandens, įdėkite truputį mielių, druskos. Tešlą gerai išminkykite (ji turi būti minkšta) ir gerai išmuškite rankomis. Darykite apvalius, piršto storio blynelius (kėpius), dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo krosnyje. Iškeptus kėpius sudėkite į puodą, užpilkite grietine ir keletą minučių patroškinkite. Baigiant troškinti, užbarstykite kmynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668