1 kg žuvies,
1 kg bulvių,
300 g sviesto,
2 kiaušinių baltymai,
stiklinė grietinės,
1 svogūnas,
pipirų,
druskos,
lauro lapelių,
1 virta morka,
2 virti kiaušinių tryniai.
GAMINIMAS:
Išskroskite žuvį, išimkite kaulus, supjaustykite smulkiais gabaliukais (žuvies be kaulų turi būti 1 kg), pasūdykite, pabarstykite maltais pipirais, smulkiai supjaustytais svogūnais, lauro lapeliais.
Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais. Į apvalios apkepo formos dugną dėkite 200 g sviesto gabalėlių, ant viršaus eilę bulvių, eilę žuvies.Taip sluoksniuokite iki dviejų trečdalių formos tūrio.
Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Kiaušinių baltymus išplakite, užpilkite paruoštą apkepą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepusį apkepą dėkite į lėkštę, papuoškite virta morka bei virtais kiaušinių tryniais.
Stiklinę grietinės ir 100 g sviesto pakaitinkite, įberkite druskos ir paduokite padažinėje arba užpilkite ant apkepo, paduodant į stalą. Patiekalas valgomas šiltas.