Raudonkošė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Raudonkošė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg bulvių,
šaukštas sviesto,
kiaušinio trynys,
pusė stiklinės burokėlių sulčių,
druskos.

P a d a ž u i:
100 g rūkytų lašinukų,
2 šaukštai grietinės,
1 svogūnas.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite ir sumalkite. Į jas dėkite šaukštą sviesto, kiaušinio trynį, pilkite vandens, kur virė bulvės, gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies pakaitinkite (vandens pilti pagal reikalą, per daug nepraskieskite).

Virtus burokėlius smulkiai sutarkuokite, pro švarų skudurėlį išspauskite, sultis supilkite į košę ir gerai išmaišykite. Galima burokėlius dėti ir neišspaustus. Smulkiai supjaustytus lašinukus paspirginkite, pridėkite supjaustyto svogūno, grietinės ir užvirinkite.

Padažą galima paduoti atskirai padažinėje arba užpilti ant košės. Švenčių metu, prie maltos mėsos patiekalų košė gali būti duodama su kiaušinių tryniais (geltona) ir su burokėliais (rausva).Gaunamas gražus spalvų derinys.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668