1,5 l geros kaimiškos grietinės,
arbatinis šaukštelis sviesto,
50 g kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukite mediniu šaukštu moliniame inde. Susidarius "kruopelytėms", sukite, įstačius į kitą indą su karštu vandeniu (neperšildykite). Iškėlus iš vandens, vėl dėkite šaukštą grietinės ir šildant sukite. Taip kartokite, iki bus sudėta visa grietinė.
Baigiant sukti, masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Pradėjus masei tirštėti, sudėkite kmynus. Bus kastinys su kmynais. Vietoj kmynų įdėjus kvapiųjų pipirų, bus kastinys su pipirais. Be pipirų ir kmynų žemaičiai dar vartoja česnako sultis, mėtas, aguonas, svogūnų laiškus.Dažyti kastinius galima kiaušinių tryniais, morkų bri burokėlių sultimis.