Krienų padažas (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krienų padažas (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

Stiklinė tarkuotų krienų,
100 g sviesto,
3-5 šaukštai grietinės,
cukraus,
druskos,
šaukštelis miltų,
stiklinė pieno,
2 tryniai,
skiltelė česnako,
citrinos rūgšties arba acto.


GAMINIMAS:

Sviestą ištirpinkite, į jį suberkite miltus, truputį pakepinkite, po to pilkite pieną, berkite cukraus, druskos, sudėkite krienus, įtarkuokite česnako skiltelę ir truputį patroškinkite ant silpnos ugnies.

Tada pilkite grietinę ir užvirinkite. Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukite, sudėkite į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišykite. Krienų padažą paduokite prie virtų su lupenomis bulvių. Be to, žemaičiai mėgsta krienų padažą valgyti su bulvėmis ir juoda duona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668