Stiklinė tarkuotų krienų,
100 g sviesto,
3-5 šaukštai grietinės,
cukraus,
druskos,
šaukštelis miltų,
stiklinė pieno,
2 tryniai,
skiltelė česnako,
citrinos rūgšties arba acto.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinkite, į jį suberkite miltus, truputį pakepinkite, po to pilkite pieną, berkite cukraus, druskos, sudėkite krienus, įtarkuokite česnako skiltelę ir truputį patroškinkite ant silpnos ugnies.
Tada pilkite grietinę ir užvirinkite. Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukite, sudėkite į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišykite. Krienų padažą paduokite prie virtų su lupenomis bulvių. Be to, žemaičiai mėgsta krienų padažą valgyti su bulvėmis ir juoda duona.