Šventiškai paruoštas rūkytas kumpis (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventiškai paruoštas rūkytas kumpis (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

5 kg dydžio kumpis,
2 šaukštai kmynų,
3 l išrūgų arba parūgštinto vandens,
1 svogūnas,
1 česnakas,
5-8 lauro lapeliai,
8-10 karčiųjų ir kvapiųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Po to gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistant.

Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, puoškite krienais, paruoštais su burokėliais. (Į krienus dėkite truputį želatinos). Paduodant į stalą, kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Kumpį aplinkui apdėkite pupomis, agurkais, raugintais nedideliais burokėliais, virtais nuluptais kiaušiniais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668