Kiaušinių gėlės (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaušinių gėlės (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 kg rūkytos nugarinės arba storesnės dešros,
6-7 kiaušiniai,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos,
stiklinė grietinės arba majonezo,
200 g duonos,
krapų lapelių ar svogūnų laiškų.


GAMINIMAS:

Rūkytą nugarinę ar dešrą supjaustykite plonais griežinėliais ir abi puses apkepinkite svieste. Duoną supjaustykite tokio pat dydžio apskritomis plonomis riekutėmis ir iš abiejų pusių apkepinkite svieste.

Kiaušinius išvirkite kietai, nupjaukite vioeną galą, kad būtų galima pastatyti, o viršų įpjauti penkiose vietose ir atlenkite lyg lelijos lapus. Po to ant apkepintų duonos riekelių dėkite po rūkytos nugarinės ar dešros griežinėlį, o ant viršaus-po kiaušinį.

Lėkštėje gražiai išdėliokite kiaušinių gėles, o jų viršūnėles užpilkite majonezu arba grietine. Puoškite nupjautų kiaušinių susmulkintomis viršūnėlėmis. Ant viršaus užbarstykite maltų pipirų, druskos, supjaustytų krapų ar svogūnų laiškų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668