4 kiaušiniai,
0,5 l burokėlių rasalo,
stiklinė grietinės,
100 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite, perpjaukite skersai pusiau ir sudėkite į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rasalą užvirinkite, į jį supilkite rasale išplaktus miltus, dėkite sviestą, grietinę, pipirų, druskos.
Viską užvirinkite ir karštą blandų burokėlių rasalą užpilkite ant sudėtų į lėkštę kiaušinių. Rasalo ant kiaušinių pilkite tiek, kad jų viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus baltos ir rausvos spalvos derinys. Jašnikas valgomas su juoda duona. Kai kuriose Žemaitijos vietovėse į burokėlių rasalą pridedama virtų pupų arba žirnių.