Jašnikas (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jašnikas (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

4 kiaušiniai,
0,5 l burokėlių rasalo,
stiklinė grietinės,
100 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite, perpjaukite skersai pusiau ir sudėkite į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rasalą užvirinkite, į jį supilkite rasale išplaktus miltus, dėkite sviestą, grietinę, pipirų, druskos.

Viską užvirinkite ir karštą blandų burokėlių rasalą užpilkite ant sudėtų į lėkštę kiaušinių. Rasalo ant kiaušinių pilkite tiek, kad jų viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus baltos ir rausvos spalvos derinys. Jašnikas valgomas su juoda duona. Kai kuriose Žemaitijos vietovėse į burokėlių rasalą pridedama virtų pupų arba žirnių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668