Daržovių mišrainė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių mišrainė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

100 g burokėlių,
100 g agurkų,
100 g žalių kopūstų,
100 g pomidorų,
100 g ropių ar sėtinių,
100 g pupelių,
100 g bulvių,
100 g svogūnų,
100 g svogūnų laiškų,
100 g morkų,
druskos pagal skonį,
0,5 l grietinės ar majonezo,
petražolių ir krapų lapelių,
kmynų,
galima pridėti 100 g rūgščių obuolių.


GAMINIMAS:

Virtus burokėlius ir raugintus ar žalius agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Kopūstus smulkiai supjaustykite, sukratykite tarp dviejų lėkščių arba sumaigykite rankomis, kad atsirastų sulčių. Pomidorus smulkiai supjaustykite, ropes sutarkuokite stambia tarka.

Išvirtas pupeles (vietoj jų galima imti pupų) ir bulves supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, žalias morkas sutarkuokite stambia tarka. Petražoles, krapus smulkiai supjaustykite. Visus produktus sumaišykite, įberkite druskos, kmynų ir ant viršaus užpilkite grietinės ar majonezo. Jei dedama obuolių, jie sutarkuojami stambia tarka.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668