2 bulvės,
1 morka,
stiklinė pupų,
1 svogūnas,
5 džiovinti grybai,
stiklinė miežinių kruopų,
1 kiaušinis,
pipirų,
lauro lapelių,
pusė stiklinės grietinės,
šaukštelis sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Daržoves išvirkite, užpylus 2 l vandens. Kai jos bus minkštos, pertrinkite pro sietelį, užpilkite perkoštu vandeniu, kuriame virė daržovės. Į sriubą dėkite kruopas, ištrintas su kiaušinio tryniu.
Sudėkite ir išmirkytus, nuplautus, plonais ruoželiais supjaustytus grybus, prieskonių, sviesto, druskos ir ant silpnos ugnies pavirinkite 20-25 min. Duodant į stalą, užbalinkite grietine. Kruopų trintinę žemaičiai labai mėgsta ir valgo ją su juoda duona.