Maltiniai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maltiniai


INGREDIENTAI:

1/2kg jautienos,
1—2 riekutės pyrago,
l/2 stiklinės pieno ar grietinėlės maltinių masei atskiesti,
1 kiaušinis,
prieskonių,
druskos,
džiūvėsėlių pavoliojimui,
40 g riebalų kepimui,
20 g sviesto užpylimui,
svogūnų,
pomidorų ar krienų padažo (žiūrėti "padažai").


GAMINIMAS:

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu pyragu. Jei mėsa liesa, pridedama pjaustytų lašinukų. Į mėsos masę įmušamas kiaušinis (baltymai išplakami atskirai), suberiami prieskoniai, pasūdoma ir labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi maltiniai (vienu galu smailesniu), pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose apverčiant. Gatavi maltiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, pašlakstomi trupučiu sviesto, aplink apdedami virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Prie jų tinka ir kruopų košės, makaronai ir kt. Atskirai duodama lapinių salotų, raugintų ar marinuotų agurkų, pomidorų bei kitų tuo metu turimų žalių daržovių. Padažas patiekiamas padažinėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668