Kviečių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kviečių sriuba


INGREDIENTAI:

stiklinė kviečių,
stiklinė aguonų,
1-2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
truputis druskos.


GAMINIMAS:

Kviečius gerai nuplaukite ir išmirkykite. Dėkite į pasūdytą vandenį ir virkite. Kai kviečių grūdai suminkštėja ir išbrinksta, supilkite į kiaurinį ar rėtį ir nuvarvinkite. Į paruoštą aguonų pieną (žr. Aguonų sriuba) suberkite cukrų, sudėkite kviečius, išmaišykite ir duokite į stalą.

Sriuba valgoma šalta, todėl labai mėgstama vasaros metu. Žemaičiai kviečių sriubą gamina daugiausiai vakarienei.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668