Aguonų sriuba (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų sriuba (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

1 l aguonų,
200 g cukraus,
2 riestainiai,
1,5 l virinto vandens.


GAMINIMAS:

Aguonas nuplikykite 2-3 kartus karštu vandeniu. Nupylus vandenį, aguonas sugrūskite grūstuve arba 2-3 kartus smulkiai permalkite mėsai malti mašinėle. Paruoštas aguonas užpilkite šaltu virintu vandeniu.

Išmaišykite, po to nupilkite vandenį į kitą indą, o aguonas suvartokite kitur. Imant aguonų daugiau pienas būna baltesnis ir tirštesnis. Į aguonų pieną suberkite cukrų ir gabalėliais supjaustytus riestainius. Sriuba ypač tinka valgyti vasarą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668