Obuolių kompotas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių kompotas


INGREDIENTAI:

750 g antaninių ar kitų rūgštokų obuolių,
2,5 l vandens,
300 g cukraus,
2-3 gvazdikėliai,
cinamono,
apelsino žievelės.


GAMINIMAS:

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis. Nuluptą odelę užpilkite 2 litrais vandens ir virinkite (nuoužvirimo) apie 10 minučių ant lengvos ugnies. Pro kiaurasamtį nupilkite skystį ir leiskite jam apie 15 min. nusistovėti.

Tada atsargiai nupilkite į kitą indą (ant dugno lieka nuosėdų). Užpilkite dar pusę litro vandens, suberkite cukrų, užvirinkite. Tada sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius, prieskonius ir leiskite užvirti. Užvirus uždenkite ir palikite apie pusvalandį ant viryklės. Virkite emaliuotame arba karščiui atspariame stikliniame inde.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668