400g. jautienos,
200g. kiaulienos,
200 g lašiniukų,
2 kiaušiniai,
2 riekelės pyrago,
2/3 stiklinės pieno,
druskos,
1 stiklinė svogūnų padažo (žiūrėti "padažai").
GAMINIMAS:
Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų puri) ir kepama orkaitėje.
Prieš valgant supjaustoma riekelėmis, sudedama į pašildytą pusdubenį, puošiama žalumynais, arba drožtais krienais ir kietai virtais kiaušiniais. Atskirai patiekiamas svogūnų ar kitoks padažas, troškinti burokėliai ir bulvių košė.