4 gabalai po 0,5 kg briedžio nugarinės,
500 g rūkytų ir sūdytų lašinių,
2 svogūnai,
0,5 citrinos,
keli gvazdikėliai ir džiovintos kadagių uogos,
1 stiklinė raudonojo vyno.
Marinatui:
acto,
cukraus ir druskos pagal skonį,
mairūnų,
kalendros,
kadagių uogų,
šermukšnių,
gudobelių uogų,
gyvatžolės (sidabražolės) šaknelės.
GAMINIMAS:
Briedienos gabalus išmuškite ir prismaigstykite rūkytų bei sūdytų lašinių. Ruošinį užpilkite išvirtu ataušintu marinatu su prieskoniais. Mirkykite parą. Išėmę briedieną iš marinato ją truputį apkepinkite ant iešmo.
Tada sudėkite į prikaistuvį, išklotą lašinių skiltelėmis bei svogūnų griežinėliais, įmeskite kelis citrinos gabalėlius, gvazdikėlių, kadagių uogų. Kaitinkite, kol briedienos gabalai paraus. Tada apšlakstykite juos raudonuoju vynu. Prie briedienos kepsnio tinka virtos pupos, šviežios bulvės, grikių košė bei vermutas.