Briediena iš Rietavo dvaro virtuvės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Briediena iš Rietavo dvaro virtuvės


INGREDIENTAI:

4 gabalai po 0,5 kg briedžio nugarinės,
500 g rūkytų ir sūdytų lašinių,
2 svogūnai,
0,5 citrinos,
keli gvazdikėliai ir džiovintos kadagių uogos,
1 stiklinė raudonojo vyno.

Marinatui:
acto,
cukraus ir druskos pagal skonį,
mairūnų,
kalendros,
kadagių uogų,
šermukšnių,
gudobelių uogų,
gyvatžolės (sidabražolės) šaknelės.


GAMINIMAS:

Briedienos gabalus išmuškite ir prismaigstykite rūkytų bei sūdytų lašinių. Ruošinį užpilkite išvirtu ataušintu marinatu su prieskoniais. Mirkykite parą. Išėmę briedieną iš marinato ją truputį apkepinkite ant iešmo.

Tada sudėkite į prikaistuvį, išklotą lašinių skiltelėmis bei svogūnų griežinėliais, įmeskite kelis citrinos gabalėlius, gvazdikėlių, kadagių uogų. Kaitinkite, kol briedienos gabalai paraus. Tada apšlakstykite juos raudonuoju vynu. Prie briedienos kepsnio tinka virtos pupos, šviežios bulvės, grikių košė bei vermutas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668