Kepta višta su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta višta su obuoliais


INGREDIENTAI:

višta (apie 1 kg),
6-8 antaniniai obuoliai,
2-5 morkos,
10 kvapiųjų pipirų,
šaukštelis cukraus,
šaukštas kmynų,
šaukštas druskos,
indelis grietinės.


GAMINIMAS:

Visų pirma nupirktą vištą reikia paruošti: nusvilinkite, kad neliktų jokio pūkelio, po tekančiu vandeniu gerai nuplaukite.Jeigu višta su kojomis, jas ties sąnariais nupjaukite, tik neišmeskite, o nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Ties sąnariais nupjaukite ir sparnus, jei jie yra, ir kaklą. Paskui vištą perpjaukite per nugarą išilgai (būtinai per nugarą).

Krūtinėlė lieka sveika. Labai švariai išplaukite ir išvalykite vištos vidų, kad neliktų jokio kraujo krešuliuko, jokių gyslelių, išimkite plaučius ir, dar kartą gerai išplaukite. Padėkite pjūviu į apačią ant popierinių servetėlių ar šluostiklio, kad višta apdžiūtų.

Pipirus sutrinkite su cukrumi, suberkite kmynus, druską ir gerai dar sykį viską sutrinkite. Šiais paruoštais priekoniais įtrinkite vištą tiek iš vidaus, tiek ir iš išorės. Taip paruoštą palikite šaldytuve nors parai, kad mėsa persisunktų prieskoniais.

Po paros ar dviejų vištą kepkite su obuoliais. Obuolius nuplaukite ir, išėmus sėklalizdžius, pusę jų sudėkite į vištą. Ją dėkite į kepimui skirtą indą. Geriausia karščiui atsparus stiklinis indas su dangčiu. Į indo dugną dėkite pusiau perpjautas morkas ir ant jų vištą pjūviu į apačią.

Vištą storai aptepkite grietine. Likusią indelyje grietinę išmaišykite su vandeniu, kad būtų vėl pilnas indelis, ir supilkite į kepimo indą. Sandariai uždenkite. Dėkite į karštą orkaitę ir nuo skysčio užvirimo kepimo inde (tai labai gerai matyti stikliniame inde) kepkite 45 minutes: 15 min. karštai, o likusį laiką kiek žemesnėje temperatūroje.

Po 40 min. ugnį užgesinkite, o vištą laikykite udengtą, kol tieksite. Ant stalo patiekite su visu kepimo indu. Indą atidarius, specialiomis žirklėmis vištą sukarpykite porcijomis, užpilkite kepant atsiradusiu skysčiu ir uždėkite obuolio, kepusio vištos viduje, taip pat uždėkite obuolio griežinėlį, keptą svieste.

Višta labai sultinga ir kvapi, o su obuoliu ir labai skani. Jei turite, galite dar ant kepto obuolio griežinėlio uždėti bruknių uogienės ar Kaukazo slyvaitę iš kompoto. Likusius obuolius supjaustykite skersai į 3-4 griežinėlius ir pakepinkite keptuvėje 2-3 min. ištirpintame svieste. Neturint šviežių obuolių, galima į vištos vidų pridėti džiovintų obuolių skiltelių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668